English

Meshkuj lakuriq në Vjenë

Jemi mësuar të shohim ekspozitë me femra nudo, por portrete apo vepra arti që paraqitin meshkuj lakuriq është paksa e pazakontë.

Por edhe një gjë e tillë ekziston. Në muzeun e Vjenës, në hyrje janë vendosur meshkuj lakuriq.

Pesë statujat lakuriq meshkuj mbi një piedestal janë paraqitur në një ekspozitë të re në Muzeun Leopold.

Statuja më e hershme është egjiptian i lashtë dhe më e fundit një figurë e bazuar në një manekin pazari.

Tobias Natter, drejtor i Muzeut Leopold, thotë se ekspozita është një "shëtitje nëpër 500 vjet të historisë".

"Paraqitet një egjiptian i lashtë lakuriq që sot është i pazakontë për artin egjiptian, gjithashtu paraqitet arti romak, Rodin nga shekulli 19 dhe 20, me një statujë postmoderne. Pra të gjitha tregojnë historinë e mashkullit lakuriq në vite dhe shekuj, thotë ai.

Ekspozita përmban një gamë të larmishme të stileve, të pikturuara nga Peter Paul Rubens, Paul Cezanne, Edvard Munch dhe artisti ekspresionist Egon Schiele, për veprat më moderne dhe seksualisht eksplicite nga fotografi amerikan Robert Mapplethorpe dhe me bazë në Londër artisti Gilbert dhe George .

Edhe imazhet e penisit dhe të anusit paraqiten qartësisht.

KOMENTE