English

Presidenti i Egjiptit merr kompetenca gjithëpërfshirëse

Mursi, Presidenti i Egjiptit merr kompetencat gjithëpërfshirëse.

Presidenti egjiptian Mohamed Mursi ka lëshuar një deklaratë për të parandaluar çdokënd që përpiqet të sfidojë ligjet dhe vendimet e tij.

Kjo do të thotë që asnjë gjykatë nuk mund të shpërndajë Asamblenë Kushtetuese, i cili është duke hartuar një kushtetute të re.

Presidenti Mursi gjithashtu ka shkarkuar prokurorin e tij kryesor dhe urdhëroi rigjykim të oficerëve të akuzuar për sulmin ndaj protestuesve nën regjimin e Hosni Mubarak.

Pafajësia e zyrtarëve të Z. Mahmud çoi në përleshje të dhunshme muajin e kaluar.

KOMENTE