English

100 - vjet Posta Shqiptare

Kryeministri Berisha ishte i pranishëm sot në ceremoninë e 100 - vjetorit të Postës Shqiptare. Gjatë kësaj ceremonie u prezantua programi i informatizimit të të gjitha shërbimeve postare dhe financiare të Postës Shqiptare, si dhe inaugurimi i shërbimit më të ri të quajtur “Postieri Dixhital”, nëpërmjet të cilit do të kryhen shërbimet postare e më vonë shërbimet financiare, atje ku është klienti.

Pasi vizitoi ambientet e qendrës së monitorimit, prej nga kontrollohen dhe koordinohen të gjitha të dhënat dixhitale që vijnë nga çdo skaj i vendit, Kryeministri Berisha vlerësoi përmirësimin e cilësisë së shërbimeve nga ana e Postës Shqiptare, e cila u ofron qytetarëve rreth 90 shërbime në standardet më të larta dhe më të sigurtat që ekzistojnë në Evropë apo në botë. Gjithashtu, Kryeministri u shpreh se posta është shndërruar edhe në një shtyllë kryesore të Shqipërisë dixhitale.

Në këtë ceremoni ishin të pranishëm edhe Sekretari i Përgjithshëm i Postës së Europës, Zv/drejtori i Përgjithshëm i Postës së Sllovenisë, drejtues të Postë-Telekomit të Kosovës, drejtues së Postës së Maqedonisë, etj.

KOMENTE