English

NATO e vendosur për të mbrojtur Turqinë nga armët kimike të Damaskut

Nato ka miratuar vendosjen e raketave Patriot anti-bateri përgjatë kufirit të Turqisë me Sirinë.

Vendimi erdhi nga një takim i ministrave të NATO-s në Bruksel, dhe mes frikës në rritje se Siria mund të përdorë armë kimike.

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Anders Fogh Rasmusen tha se ministrat kishin "shprehur njëzëri shqetësime të rënda" në lidhje me përdorimin e armëve kimike.

Siria ka thënë se kurrë nuk do të përdorë armë të tilla kundër popullit të vet.

Takimi 28 anëtarësh i ministrave të jashtëm perëndimore ushtarake të Aleancës në Bruksel, pason një kërkesë nga Turqia për të rritur mbrojtjen e saj përgjatë kufirit.

Në një deklaratë, NATO tha se kishte "rënë dakord për të rritur kapacitetet ajrore të mbrojtjes së Turqisë, në mënyrë për të mbrojtur popullsinë dhe territorin e Turqisë dhe për të kontribuar në përshkallëzimin e krizës përgjatë kufirit të aleancës".
Vlerësimet e fundit të inteligjencës kanë treguar se Damasku po mendon të përdorë raketa balistike, të armatosur potencialisht me mbushje kimike.

KOMENTE