English

Bill Gates tregon 11 gjërat që studentët nuk i mësojnë dhe nuk i kanë në shkollë

Bill Gates kohët e fundit ka mbajtur një fjalim në një shkollë të lartë rreth 11 gjërave që studentët nuk kanë dhe nuk do të mësojnë në shkollë. Ai flet për mënyrën se si ata ndjehen-mirë, politikisht, mësimet korrekt kanë krijuar një brez të fëmijëve pa konceptin e realitetit dhe se si ky koncept i vendos ata për dështim në botën reale.

Rregulli 1: Jeta nuk është e drejtë - duhet të mësoheni me të.

Rregulli 2: bota nuk do të kujdeset vetë për veten tuaj. Bota do të presin që ju të kryeni diçka përpara sesa të ndjeheni mirë me veten.

Rregulla 3: ju nuk do të bëni 60.000 dollarë në vit, direkt sapo të dilni nga shkolla. Ju nuk do të jeni një zëvendës-president me një telefon, makinë deri sa ju t'i keni fituar të dyja.

Rregulla 4: Nëse ju mendoni se mësuesi juaj është i vështirë, prisni deri sa ju të jeni një bos.

Rregulla 5: Rrokullisa, inati nuk është nën dinjitetin tuaj. Gjyshërit tuaj thoshin një fjalë për to: janë një mundësi.

Rregulla 6: Nëse ju gaboni apo futeni në telashe, nuk është faji i prindërve tuaj, kështu që mos u ankoni për gabimet tuaja, por mësoni prej tyre.

Rregulla 7: Para se ju të kishit lindur, prindërit tuaj nuk kanë qenë aq të mërzitshëm sa ata janë tani. Ata u bënë në këtë mënyrë nga pagesa e faturave tuaja, pastrimi i rrobave tuaja dhe gjithçka që ata bënin për rritjen dhe edukimin tuaj. Pra, para se të ruheni nga rrebeshi i parazitëve të gjeneratës së prindërve tuaj, provoni çmorrisjen e dollapit në dhomën tuaj.

Rregulla 8: Shkolla juaj mund t'ju ketë bërë fitues apo humbës në shumë gjëra, por JETA AKOMA JO.
Në shkolla, ju herë merrni dhe herë jo notat që dëshironi apo dhe i kompesoni me njëra tjetrën, ndërsa në JETËN reale nuk ka të tillë mundësi.

Rregulla 9: Jeta nuk është e ndarë në semestra. Ju nuk merrni pushime dhe gjatë verës kur ju punësoheni, punëdhënësit janë shumë pak të interesuar për të ndihmuar ju të gjeni veten. Bëni çdo gjë në kohën tuaj.

Rregulla 10: Televizioni nuk është jeta e vërtetë. Në jetën reale njerëzit në fakt kanë për të lënë dyqanet, kafenetë dhe shkojnë në punë.

Rregulla 11: Jini të këndshëm për budallallëqet. Shanset janë ato, që ju do të përfundoni duke punuar një të tillë.

Nëse jeni dakord, kalojeni atë.
Nëse ju mund t'i lexoni këto - Faleminderit mësues!
Nëse jeni duke i lexuar në gjuhën angleze - Faleminderit ushtar!

KOMENTE