English

Spiuni rus, Alexander Litvinenko, u helmua nga vetë rusët pasi ishte blerë

Ish-spiuni Alexander Litvinenko ishte duke punuar për shërbimin sekret britanik, kur ai u helmua në nëntor të vitit 2006, raportohet në një shqyrtim ligjor.

Gjykata tha se zoti Litvinenko u pagua nga MI6 dhe ishte duke punuar së bashku me spiunë spanjollë gjatë ditëve para vdekjes së tij.

Dokumentet e qeverisë britanike kanë zbuluar gjithashtu se prapa vrasjes qëndron Rusia.

Moska ka mohuar edhe më parë çdo përfshirje në vdekjen e zotit Litvinenko.

Një juri që qëndron para jurisë kryesore, kryesuar nga një gjykatës ka pohuar se hetimi i ri do të fillojë në 1 maj 2013.

Z. Litvinenko vdiq në nëntor të vitit 2006 pas gëlltitjes së një substance, poloniumi-210, gjatë një takimi me ish anëtarët e KGB Andrei Lugovoi dhe Dmitry Kovtun.

Ndërkohë Rusia ka refuzuar të ekstradojë të dyshuarin kryesor, zoti Lugovoi në Britani të Madhe për t'u pyetur.

KOMENTE