English

Votuesit egjiptianë kthejnë kushtetutën e re në referendum

Gati dy të tretat e votuesve në një referendum egjiptian kanë mbështetur një propozim të ri të kushtetutës, njofton komisioni zgjedhor.

63.8% e votuesve hedhin votat "Po" në dy faza, në 15 dhe 22 dhjetor. Komisioni njoftoi rezultat drejtpërsëdrejti në TV Nil News.

Zgjedhjet tani duhet të bëhen brenda dy muajve.

Kritikët thonë se dokumenti, i cili ka shkaktuar protesta masive, tradhëton revolucionin që përmbysi Hosni Mubarak.

Ai u rrëzua nga pushteti në shkurt 2011, pas gati 30 vjet të sundimit autoritar.

KOMENTE