English

Gerry Anderson, truri krijues i filmit ndahet nga jeta

Gerry Anderson, krijues i seri televizive klasike Thunderbirds dhe Stingray, ka vdekur moshës 83.
Babai i katër fëmijëve, nga Nuffield, Oxfordshire, i cili gjithashtu krijoi Captain Scarlet dhe Joe 90 shows, kishte tre vjet që vuante nga sëmundja Alzheimer. Ai vdiq paqësisht në gjumë.

Z. Anderson filloi karrierën e tij televizive në 1950 duke e vendosur veten në listën e trurit krijues më të mëdhenj të Britanisë, mbi një karrierë gjashtë dekada, por gjendja e tij u përkeqësua me shpejtësi në gjashtë muajt e fundit.

Familja e tij ndihet e pikëlluar për humbjen e njeriut të dashur të familjes por njëkohësisht dhe krenar për emrin dhe gjurmët që Anderson la në jetën e tij.

Miqtë, kolegët por dhe më të rinjtë që patën fatin të punojnë me Gerry Anderson, shprehen se ai ishte i fiksuar për të bërë filmat më të mirë që të mund t'i rezistojnë kohës. Ai ishte një njeri që kërkonte perfekten në punën e tij. Puna krijuese e tij e realizuar në vitet 60-të pëlqehet edhe në ditët e sotme nga një brez i tërë 6-7 vjeçarësh.

KOMENTE