English

60 të vdekur dhe 200 të plagosur gjatë momentit të ndërrimit të viteve

Së paku 60 vetë janë vrarë dhe më shumë se 200 të tjerë janë plagosur në një incident gjatë festimeve të Vitit të Ri në Abixhan, Bregu i Fildishtë,thonë zyrtarët.

Incidenti ndodhi në orët e hershme të së martës duke bërë që njerëzit të largoheshin për në shtëpi nga një ekran fishekzjarresh në një stadium të qytetit Plateau.

Shumica e të vdekurve besohet se janë fëmijë të moshës 8 dhe 15.

Detajet se çfarë e shkaktoi këtë çorroditje të njerëzve nga vendi i festimeve janë të paqarta, por qeveria ka premtuar për të hetuar tragjedinë.

Numri i të vdekurve pritet të rritet.

KOMENTE