English

Zbulohet piktura e parë zyrtare e dukeshës së Kembrixhit

Është zbuluar piktura e parë zyrtare e dukeshës së Kembrixhit.

Ajo ishte pikturuar nga artisti Paul Emsley dhe mori disa muaj duke përdorur një teknikë të ndërtimit në kanavacë.

Dukesha u ul për artistin dy herë. Z. Emsley gjithashtu ka punuar nga një seri të ndryshme të fotografive

Portreti është marrë kur dukesha po shkonte në një shfaqje të premten pasdite në Galerinë Kombëtare të Londrës.

Z. Emsley u zgjodh për të pikturuar portretin nga drejtori i Galerisë-së, Sandy Nairne. Catherine, i cili ka studiuar historinë e artit në St Andrews University, ishte gjithashtu i përfshirë në procesin e përzgjedhjes.

Dukesha, 31 vjeç, e cila njoftoi shtatzëninë e saj zyrtarisht nga familja mbretërore muajin e kaluar, u ul për artistin në maj 2012 në studion e tij, dhe përsëri, në qershor në Kensington Palace.

KOMENTE