English

Çmimet në “Golden Globes” për vitin 2012

Hollivudi festoi mbrëmë disa nga arritjet më të mira të vitit në film dhe televizion. Ceremonia e ndarjes së Çmimeve Globi i Artë, që u zhvillua në Los Anxhelos, solli disa të papritura, veçanërisht në kategorinë e filmit më të mirë. Globi i Artë është një parathënie e Çmimeve Oscar që ndahen në muajin shkurt:

Çmimet “Golden Globes” për vitin 2012:

Filmi më i mirë dramë: Argo
Aktori më i mirë, dramë: Daniel Day-Leëis, Lincoln
Aktorja më e mirë: Jessica Chastain, Zero Dark Thirty
Muzikali më i mirë: Les Miserables
Aktori më i mirë, muzikal: Hugh Jackman, “Les Miserables”
Regjisori më i mirë: Ben Affleck, “Argo”
Cmimi i karrierës: Jodie Foster
Aktorja më e mirë, komedi: Lena Dunham, Girls
Filmi më i mirë i animuar: Brave
Aktorja më e mirë, dramë televizive: Claire Danes, Homeland
Filmi më i mirë i huaj: Amour, from Austria
Aktori më i mirë, komedi: Don Cheadle, House of Lies
Skenari më i mirë: Quentin Tarantino, Django Unchained
Aktorja joprotagoniste më e mirë: Anne Hathaway, Les Miserables
Aktori joprotagonist më i mirë në seriale TV: Ed Harris, Game Change
Aktorja më e mirë, komedi: Jennifer Lawrence, Silver Linings Playbook
Aktori më i mirë, seriale: Kevin Costner, Hatfields & McCoys
Kolona zanore më e mirë: Skyfall (Adele), Skyfall
Seriali më i mirë televiziv: Homeland
Muzikal, komedi: Girls
Aktori më i mirë TV: Damian Lewis, Homeland
Aktorja më e mirë, miniseriale ose filma televizivë: Julianne Moore, Game Change
Miniseriali ose filmi televiziv më i mirë: Game Change
Aktori më i mirë joprotagonist: Christoph Waltz, Django Unchained

KOMENTE