English

Familja meksikane jeton nën një shkëmb, të kthyer në shtëpi "moderne"

Ne e kemi dëgjuar të gjithë shprehjen, "A keni jetuar nën një shkëmb?" Por ka shumë pak njerëz të cilët mund të japin përgjigjen: "PO".
Benito Hernandez, nga Coahulla, Meksikë, është një prej tyre. Për më shumë se 30 vjet, ai, gruaja e tij dhe 7 fëmijët e shtatë e tyre kanë jetuar nën një shkëmb, i cili është i vendosur në qytet-shkretëtirë të largët të San Jose de Piedras, rreth 50 kilometra nga kufiri Teksasit.

Nga jashtë, shtëpia mezi duket. Por brenda ka orenditë e një shtëpie të vërtetë. Familja mbështet veten nga korrjet e një varieteje bime shkretëtire gaton në një sobë me dru dhe merr ujin nga një burim aty pranë.

Pavarësisht nga kushtet primitive dhe dimra të ashpër, familja Hernandez jeton për mrekulli. Ata kanë shpenzuar 20 vjet duke luftuar për të fituar titullin në vendin ku ata jetojnë. Shumë mund të pyesin veten: Pse?
Hernandez thotë se gjithçka filloi me një ëndërr të fëmijërisë. "Kam filluar të vij këtu, kur unë isha 8 vjeç [për të vizituar fushat candellila]," tha Hernandez për BBC. "Dhe unë i pëlqej ato, duke më bërë që të vij të jetoj këtu"

KOMENTE