English

Katari blen botërorin 2022. Ai do të shfrytëzojë punëtorët emigrantë (VIDEO)

Kupa e Botës 2022 do të luhet në Katar. Në një raport të të Drejtave të Njeriut thuhet se Katari do të shfrytëzojë punën e mjerueshme të të gjithë punëtorëve emigrantë në fushën e ndërtimit.
Në Raportin e vet botëror 2013, HRW( Human Rights Watch) pritet të pohojë se punëtorët nga India, Pakistani, Nepali dhe vendet e tjera të Azisë Jugore vuajnë shkelje të kodit të punës, pagesa e ulët, shëndet jo i mirë dhe kushtet e jetesës jo njerëzore, dhe kjo në një prej vendeve më të pasura në botë.

HRW thotë se qeveria e Katarit nuk i ka plotësuar premtimet e bëra kur FIFA i dha Kupën e Botës në vend, për të përmirësuar kushtet për punëtorët që do të ndërtojnë nëntë stadiume të reja dhe projekte të mëdha të infrastrukturës për turneun. Edhe pse ka shqetësime brenda krijimit të futbollit në lidhje me lojtarët dhe përkrahësit, nëse turneu do të luhet në verën e vitit 2022, në Katar, HRW pohon se asnjë kujdesje nuk po merret për punëtorët që do të punojnë në ato temperatura të larta.
Gjithashtu revista e famshme sportive akuzon FIFA-n dhe federatat e Francës dhe Emirateve të Bashkuara Arabe për përfshirje në “intrigë”. Gjithashtu drejton gishtin tek presidenti i UEFA-s, francezi Michel Platini, si një nga organizatorët e negociatave me drejtuesit nga Katari.
1624

KOMENTE