English

Lista e re, e barnave të rimbursueshme për vitin 2013

"Lista e re e barnave të rimbursueshme për vitin 2013 është pasuruar me 19 barna të reja, ku përfshihen 13 formëdoza të reja të barnave të listës si dhe 6 principe active të reja, që trajtojnë sëmundje pak të mbuluara më parë, si barna reumatizmalë, për të sëmurët me kancer, barna neurologjike etj.

19 barnat e reja të përfshira në listën e rimbursimit do të përdoren për trajtimin e leucemisë, diabetit, reumatizmes, insuficencës renale, epilepsise rezistente ndaj mjekimeve të tjera, mungesës së hekurit te fëmijët, për trajtimin e sëmundjeve kardiovaskulare etj,

duke e çuar në 426 numrin e barnave të listës së rimbursueshme për vitin 2013”

Fondi që do të perdoret nga ISKSH për rimbursimin e barnave këtë vit pritet të shkojë në 8.4 miliard lek (të reja), pra rreth 500 milion lek më shumë se një vit më parë. Ky fond është 2.5 herë më i lartë se fondi i shpenzuar për listën e barnave në vitin 2006, kur për barnat shpenzoheshin 3.4 miliarde lek.

KOMENTE