English

Hezbollahu dënohet për sulmin mbi fshatrat sirianë

Rebelët siriane te opozitës kanë akuzuar grupin libanez te Hezbollah, Shia se kane sulmuar fshatrat siriane.

Këshilli Kombëtar Sirian (KNS) thotë se luftëtarët e Hezbollahut kanë sulmuar tre fshatra pranë kufirit libanez në mbështetje të qeverisë siriane.

Hezbollahu libanez tha se tre Shia u vranë në përleshjet. Hezbollahu ka mohuar vazhdimisht se ka dërguar anëtarët e tij për të luftuar për regjimin sirian.

OKB ndërkohë ka thënë se të drejtat e njeriut abuzimet në Siri kanë marrë si mos më keq.

Në një raport të lëshuar të hënën, një ekip hetimor i OKB tha se konflikti ishte bërë "gjithnjë sektare ... radikalizuar dhe militarizuar", sipas agjencisë së lajmeve AFP.

Paneli tha se krimet e luftës nga të dyja palët ishin në rritje, edhe pse ajo tha se abuzimet nga rebelët nuk ishin në të njëjtën shkallë si ato të kryera nga forcat qeveritare.

Karla del Ponte tha se ishte koha qe Sigurimi i OKB-së te referoje çështjen e krimeve të luftës në Gjykatën Penale Ndërkombëtare.

Javën e kaluar, OKB tha se 70,000 njerëz ishin vrarë në konfliktin që kur kryengritja kundër presidentit Bashar al-Asad filloi gati dy vjet më parë.

KOMENTE