English

Irani angazhon snajperat për vrasjen e minjve 5 kg në qytet

Irani për disa vjet u përball në një luftë politike me opozitën, por këtë radhë armiku i tij është më i fortë dhe duket se luan lojë "mos u nxeh" me qeverinë iraniane.

Nuk bëhet fjalë për ndonjë varietet nga ato të gardheve, por disa prej tyre peshojnë deri në 5 kg dhe tani edhe macet janë më të vogla se ata.

Bëhet fjalë për minjtë. Regjimi për eliminimin e tyre ka ngarkuar një ekip snajperësh. Ismail Kahram, lektor universiteti, tha për “London Times” se me minjtë mund të ketë ndodhur mutacion gjenetik. Një gjë e tilla ka mundësi të këtë ndodhur për shkak të rrezatimit dhe kimikateve të përdorura mbi minjtë.

Deri tani ekipi i snajperëve ka eliminuar 2 200 minj në Teheran. Zona më e prekur është Kahrizak, ku ndodhet edhe burgu ku mbahen protestuesit e opozitës, të cilët patën demonstruar për rezultatin e zgjedhjeve parlamentare në vitin 2009.

KOMENTE