English

Berisha: Zhvillimi i peshkimit dhe industrisë së detit, projekti më i ri

Kryeministri Berisha njoftoi sot zhvillimi i peshkimit dhe industrisë së detit do të jetë qëllimi i projektit kombëtar më të ri, që do të lancohet së shpejti. Kryeministri Berisha, duke iu drejtuar konferencës ndërkombëtare “Industria e detit dhe perspektiva e saj”, organizuar nga Ministria e Mjedisit dhe ku ishte i pranishëm edhe ambasadori italian në Shqipëri Massimo Gaiani, nënvizoi se ky sektor aktualisht është nën potencialet e tij të zhvillimit, ndaj është e rëndësishme “një ndërhyrje e fuqishme transformuese”.

“Unë jam këtu për t’ju garantuar se njëlloj siç ndërmorëm programet e mëdha kombëtare të zhvillimit, do të ndërmarrim programin kombëtar të peshkimit e peshkëzimit,” – shpreh Kryeministri.

Pjesë e programit për zhvillimin e këtij sektori është edhe mbështetja për industrinë e përpunimit dhe fuqizimit të flotiljes së peshkimit. Kryeministri garantoi se qeveria do të bëjë gjithçka për të krijuar lehtësitë e nevojshme, për investimet në industrinë e peshkimit.

KOMENTE