English

Seks në Hapësirë. A do të bëhet realitet një ditë?

Turistët e hapësirës ​​që shpresonin të bashkoheshin me klubin '220-mile high club''janë kthyer në Tokë pasi hulumtimet e reja tregojnë se seksi në hapësirë mund të ketë pasoja tepër të rrezikshme për shëndetin.

Eksperimentet mbi bimët tregojnë ndryshime të dëmtimit të qelizave, në gravitet që mund të çojnë në sëmundje të rrezikshme për jetën.
Zërat ishin folur dhe më parë lidhur me këtë akt por NASA dhe qeveria ruse i ka mohuar këto.

Tani shkencëtarët thonë se graviteti zero ndikon në proceset e përfshira në riprodhim, sëmundjet e trurit - dhe madje edhe kancer.
Një studim në këtë lloj gravitetit gjeti modulate 'Highway Traffic' qelizë që siguron rritjen dhe funksionalitetin e organit riprodhues të mashkullit, në bimë, që quhet tub polen.

Profesor Anja Geitmann, një biologe në Universitetin e Montrealit, ka thënë:
"Ashtu si gjatë riprodhimit njerëzor, qelizat e spermës edhe në bimë janë dorëzuar në vezë nga një mjet cilindrik.
"Ndryshe nga mjeti i dorëzimit në kafshë, pajisja e përdorur gjatë seksit në bimë përbëhet nga një qelizë e vetme - dhe vetëm dy qelizat e spermës janë shkarkuar gjatë çdo momenti dorëzimi.

"Gjetjet tona ofrojnë pasqyrë të re në mënyrën se si ka evoluar jeta në Tokë dhe janë të rëndësishme në lidhje me shëndetin e njeriut, si një bllokim trafiku në këto "autostrada" që gjithashtu ekzistojnë në qelizat e njeriut dhe mund të shkaktojnë kancer dhe sëmundje të tilla si Alzheimer."
Pjesa e Brendshme e qelizave bimore dhe shtazore është si një qytet, me fabrika të quajtura organele - dedikuar për prodhimin e energjisë, prodhimit dhe përpunimit të mbeturinave.
Një rrjet "autostradash" intraqelizore mundëson komunikimin në mes të këtyre fabrikave dhe ofrimin e mallrave ndërmjet tyre dhe mes brendësive të qelizave dhe mjedisit të saj të jashtëm. Qelizat bimore kanë një sistem të veçantë bllokimi.
Profesor Geitmann, tha: "Hulumtuesit tashmë e dinë që njerëzit, kafshët dhe bimët kanë evoluar në përgjigje të gravitetit të Tokës dhe ata janë në gjendje ta ndjejnë atë.

Dhe seksi duhet të realizohet në një pjesë të hapësirës që është e ngjashme me atë në Tokë si në Hënë apo Mars, veçanërisht në qoftë se qëllimi është që një ditë të themelojmë një koloni të vetëqëndrueshme.

NASA nuk ndalon në mënyrë eksplicite seksin, por kodi i saj i mirësjelljes bën thirrje për "marrëdhënie të besimit" dhe "standarde profesionale" që do të mbahen në të gjitha kohët.
Por seksi në hapësirë ​​do të ndodhë një ditë pasi studime të shumta po bëhen dhe shpresat janë të mëdha.
Rritja e udhëtimeve private në hapësirë duhet të hapë derën edhe më shumë për seksin në hapësirë.
Virgin Galactic shpreson të fillojë fluturime turistike në hapësirën ​​suborbital vitin e ardhshëm.
Ndërkohë ajo ka refuzuar tashmë një ofertë 1.000.000 $ nga një kompani e paidentifikuar për të ndihmuar në prodhimin e një filmi seks-në-hapësirë.

KOMENTE