English

Çifti homoseksual dhe fëmija e tyre 13 vjeçar, kthehen në një film

Një çift i cili gjeti djalin e tyre, pasi ai ishte braktisur nga nëna e tij që sapo kishte lindur në një stacion metroje në New York, e kanë përshkruar një shanc që bëri familjen së bashku si "fatin" e tyre.

Danny Stewart ishte duke u kthyer në shtëpi për të partneri i tij Peter Mercurio në gusht 2000, kur ai e pa atë(fëmijën) dhe mendoi se ishte një kukull shtrirë në cep të rrugës 14-A / C / E stacion metroje në Manhatan.
Kur ai eci pak hapa dhe u kthye përsëri ​​ai pa këmbët që lëviznin dhe e kuptoi se ishte një fëmijë i gjallë që ishte mbuluar vetëm me një xhup.

Danny Stewart një punonjës social menjëherë thirri policinë dhe pastaj bëri një thirrje telefonike për partnerin e tij, duke thënë: "Kam gjetur një fëmijë! unë telefonova 911, por nuk me besuan."
Më pas policia erdhi morri fëmijën nën kujdes i cili ishte i sapolindur dhe për 4 muaj kërkuar për të gjetur nënën e tij por nuk arritën kurrë të zbulonin se cila ishte.
Pas katër muajsh askush nuk kishte dalë përpara për të kërkuar fëmijën, Z. Stewart iu kërkua të paraqitet në gjykatë për të dëshmuar se si ai e gjeti fëmijën.
Pas disa proçeduarve gjykatësi vendosi nëse ata ishin të gatshëm të merrnin fëmijën në kujdestari edhe pse ishte tepër e vështirë pasi dhe ligji për martesat homoseksuale nuk ishte miratuar akoma në New York.
Por ata pranuar dhe tashmë ndihen të lumtur për djalin e tyre që erdhi si një dhuratë.
Trembëdhjetë vjet më vonë, duke reflektuar mbi atë moment fatal, Z. Stewart tha "Ndoshta ky është fati, ndoshta kjo është ndërhyrje hyjnore. Kjo është një dhuratë që ne kemi marrë dhe se si mund të themi jo për një dhuratë?'' '
Djali i tyre i ri u ri-quajt Kevin.
Çifti ka mbajtur identitetin e djalit të tyre një sekret për të mbrojtur atë, por tha se prania e tij në jetën e tyre i bëri ata "njerëz më të mirë '.
Dhe 12 vjet më vonë, ata u ribashkuan me gjyqtarin që solli familjen e tyre së bashku, kur ata vendosën të martohen ligjërisht pas miratimit të ligjit mbi martesat homoseksuale.

Tashmë Dramaturgu Mercurio, ka kthyer përvojat e familjes së tij në një film, i titulluar Found.

KOMENTE