English

Si të ndaloni ngrënien e thonjve

Shumica prej nesh te pakten nje here i kanë kafshuar thonjtë, zakonisht për shkak se ne jemi të shqetësuar.

Megjithatë, për disa njerëz, ky zakon qe fillon qe në fëmijëri shkon me larg, edhe pse ne behemi më të rritur dhe me te pjekur ne moshe ndonjehere zakoni vazhdon dhe ndonjehere ai nderpritet.
Në fakt, rreth 60% e fëmijëve kanë këtë zakon, ku vetëm rreth 45% e adoleshenteve vazhdojne ta bëjnë pasi e kane mesuar qe ne femijeri.

Një nga arsyet kryesore që njerëzit kafshojnë thonjtë e tyre është për të mbajtur trupin e tyre te zënë me pune, ndërsa truri i tyre është i mërzitur.

Arsye të tjera përfshijnë vetminë, por dhe eshte gjenetike. Kafshimi është aq i keq, pasi ai vërtet shkatërron lëkurën rreth dorës, madje është parë edhe si një lloj vetë-shkatërrimi i vetes. Pra, pse nuk kemi ndihmuar fëmijët tanë dhe veten të ndalojme këtë zakon të keq?

E pra, ka shumë gjëra që mund të ndihmojnë. Ne treg mund te gjeni nje vrases mjaft te mire te zakonit tuaj te ngrenies se thonjve, ose ju thjesht mbani thonjtë tuaj te shkurter dhe ju do të keni më pak të bëni me ta. Vajzat mund te shpenzojne ca para per manikyr i cili i ndihmon, sepse do të duan ti mbajne ata te duken bukur.
Së fundi, praktikoni sporte si yoga. Nëse keni deshtuar me te gjitha keto përpjekje per shumë vite, flisni me një mjek dhe sigurohuni se nuk keni diçka shumë serioze, të tilla si OCD.

Megjithate, vullneti dhe koha qe duhet ti kushtoni asnjehere nuk do ju lene ne balte per te eleminuar kete zakon veteshkaterrues te vetes tuaj.

KOMENTE