English

A është vrarë Presidenti sirian Assad?

Faqet e internetit të mediave sidomos atyre arabe dhe ruse kanë transmetuar duke abuzuar me thashetheme rreth vdekjes së Presidentit sirian Bashar Asadit të dielën, pasi gjoja ishte qëlluar një ditë më parë. Por më vonë një burim i afërt me qeverinë pohoi se lajmi është tërësisht i pavërtetë.

Presidenti u qëllua për vdekje thuhet,nga truproja e tij iraniane, dhe më pas përfundoi në një spital në Damask. Pastaj, francezja javore, Pika Le, raportoi se lajmi është mohuar nga Ushtria siriane e Lirë. Burime izraelite dhe libaneze konfirmuan vdekjen e Asadit.

Megjithatë, një burim i afërt me qeverinë siriane, në një bisedë me RT, ka hedhur poshtë thashethemet si të çuditshme. "Kjo nuk është e vërtetë. Definitivisht nuk është.I pari që solli këtë lajm ishte një faqe izraelite kështu që është një turp për të gjitha kanalet e lajmeve, gazetat dhe faqet e internetit që kopjojnë lajme pa një burim të sigurt. Pra, kjo është qesharake. Dhe Assad nuk ka truproje iraniane. "

Edhe faqet e internetit si Facebook dhe Twitter kanë qenë të fajësuara për thashethemet që u përhapën në mënyrë të shpejtë.

KOMENTE