English

Vladimir Putin urdhron papritur ushtrime ushtarake në Detin e Zi

Presidenti rus Vladimir Putin ka urdhëruar papritur ushtrime ushtarake në rajonin e Detit të Zi, për të testuar gatishmërinë e forcave të armatosura në 'betejë.

Zëdhënësi i presidentit tha se do të përfshijë në ushtrime 36 anije dhe deri në 7,000 trupa.

Ai shtoi se Rusia nuk ishte e detyruar për të dhënë paralajmërim të ushtrimeve që përfshijnë më pak se 7,000 trupa.

Rusia lëvizi për të reformuar ushtrinë e vet pasi pas luftës me Gjeorgjinë 2008, tregoi dobësi.

KOMENTE