English

Maska e fisit Hopi, rekord në ankandin e Parisit

Një maskë nga një fis vendas i Amerikës në Arizona u vlerësua me 160.000 € në një ankand në Paris, vlerësim më shumë se tri herë para-shitjes.

Ankandi i së premtes i 70 maskave ​​pas një ndërhyrjeje ligjore është vendosur të anullohet për të ndaluar shitjen e dështuar.

Avokatët për fisin Hopi kishin kërkuar që ankandi të anulohet me arsyetimin se maska ​​duhet të ketë qenë e vjedhur nga fisi.

Ajo i konsideron ato të shenjta dhe të bekuara me frymërat hyjnore.

Por zotëruesit e maskës, thonë se maska ​​ishte blerë dhe shitur në të kaluarën dhe ligjërisht.

Ata thanë se bllokimi i shitjes do të ketë implikime për tregtinë e artit indigjene dhe potencialisht mund të detyrojë muzetë franceze që të kthejnë koleksionet që ata i kanë blerë.

KOMENTE