English

Numri i të papunëve në Francë shifra të larta

Të dhënat zyrtare shprehin se numri i të papunëve në Francë është rritur mjaft ndjeshëm.
Rreth 3,2 milionë banorë kërkojnë punë në Francë, 11.5% më shumë se një vit më parë dhe 1.2% më shumë se në shkurt, tha ministria e punës.

Numri i punëkërkuesve është më i lartë që janari 1996.

Gjatë një vizite shtetërore në Kinë, presidenti francez, Francois Hollande tha se përparësia e qeverisë është trajtimi i papunësinë në rritje të Francës.

"Çdo gjë që bën qeveria, në çdo ministri, është beteja për të luftuar papunësinë," tha ai në një konferencë shtypi.

"Unë dua që të gjithë francezët të bashkohen në një prioritet kombëtar."

Ai ka premtuar të ulë papunësinë para përfundimit të vitit.

KOMENTE