English

2 imazhe që kanë ngjallur mjaft komente në Ballkan

Ne 1991 Kroacia ishte në flakë. Trupat malazeze nga ushtria Jugosllave bombardojnë qytetin historik të Dubrovnikut, dhe me mbështetjen e saj, serbët rebele kroatë u larguan nga një e treta e vendit.

Një ditë, serbët rebele shpresuan, se zonat e Kroacisë që ata kontrollonin do të bëhnt pjesë e Serbisë së Madhe.

Kroacia në vijim u ndihmua nga kroatët boshnjakë ne luftën kundër serbëve boshnjakë dhe boshnjakët muslimanë më vonë.

Luftërat jugosllave kane marre dhjetëra mijëra jetë dnjerezish.

Dhe ende sot, rajoni ka qenë i transformuar dhe më 1 korrik Kroacia do të hyjë në Bashkimin Evropian.

Por simbolike e ndryshimit ndoshta janë dy fotot, ne krah të cilat kanë qenë në shtypin e Ballkanit dhe në mediat sociale kohët e fundit nder me te komentuarat.

Njëra palë tregon një çift te lumtur qe udhëtonte së bashku në një varrim. Ata janë Ministrja e Jashtme kroate Vesna Pusiç dhe homologu i saj nga vendi fqinje Mali i Zi, Igor Luksiç.

Ata të dy ishin në Londër në rrugën e tyre në funeralin e znj. Thatcher.

Fotografia e dytë tregon një çift i ri qe po puthen. Djali është mbeshtjelle me një flamur serb dhe e dashura e tij me një kroatisht. Fotoja është marrë në Mostar, në Bosnje-Hercegovinë, gjatë një parade shkollore.

Historia është se vajza kroate thuhet se u qortua nga një grua e vjetër për të pasur të dashurin serb. Kjo e bëri ate që ajo të kthehet dhe ta puthe te dashurin e saj.


Dy imazhe që kanë ngjallur interes dhe koment në Ballkan.

KOMENTE