English

Klonohet miu i parë, nga një pikë e vetme gjaku

Shkencëtarët në Japoni kanë klonuar një Mi nga një pikë e vetme gjaku.

Qelizat e gjakut qarkullues, janë mbledhur nga bishti i minjve donatorë dhe janë përdorur për të prodhuar një mi-klon, thotë një ekip në raportet e Qendrës Bioresource RIKEN në revistën Biologji e riprodhimit.

Miu femër ka jetuar një jetëgjatësi normale dhe mund të lindë edhe miushe thonë shkencëtarët.

Shkencëtarët kohët e fundit krijuan rreth 600 kopje të sakta gjenetikisht të një miu.

Minjtë kanë qenë të klonuar nga disa burime të ndryshme të qelizave të donatorëve, duke përfshirë qelizat e bardha të gjakut të gjetura në nyjet limfatike, palca e kockave dhe të mëlçisë.

Grupi i shkencëtarëve japonezë, hetoi nëse qelizat e gjakut qarkullues mund të përdoren gjithashtu për klonim.

Qëllimi i tyre ishte për të gjetur një burim të lehtë në dispozicion të qelizave të donatorëve për të klonuar tensionet shkencërisht të vlefshme të minjve në laborator.

Ekipi, i kryesuar nga Atsuo Ogura, i Riken Bioresource Center në Tsukuba, mori gjak nga bishti i miut donator, izoloi qelizat e bardha të gjakut, dhe përdori berthamat për eksperimentet e klonimit, duke përdorur të njëjtën teknikë që prodhonte Dolly, për delet në Edinburg.

Raportimi i gjetjeve të tyre u bë në revistën amerikane, Biologji e riprodhimit, ku thanë se Studimi "demonstroi për herë të parë se minjtë mund të klonohen duke përdorur berthamat e qelizave të gjakut periferik".

KOMENTE