English

Ministri i Financave jep dorëheqjen

Ministri i Financave së Portugalisë Vitor Gaspar ka dhënë dorëheqjen, njofton zyra e presidentit.

Ministri i financave është vlerësuar nga kreditorët ndërkombëtarë për mbajtjen e një fre-je të shtrënguar në financat portugeze pas bailout të vendit në 2011.

Megjithatë, vendi është ende në recesion me papunësi të lartë, si dhe shifrat e fundit treguan zgjerimin e deficitit buxhetor në tremujorin e parë.

Zyra e presidentit tha Luis Maria Albuquerque do të zëvendësojë menjëherë zotin Gaspar.

KOMENTE