English

Egjipt arreston figura kyçe në Vëllazërisë Myslimane Morsi-t

Ushtria e Egjiptit ka lëvizur kundër udhëheqjes së Vëllazërisë Myslimane një ditë pas rrëzimit të presidentit Morsi Mohammed.

Z. Morsi është duke u arrestuar, së bashku me figura të larta të grupit islamist në të cilin ai është anëtar. Qindra të tjerë po kërkohen.

Gjyqtari i lartë i Gjykatës Kushtetuese të Egjiptit, Mansour Mahmud Adly, është zgjedhur si lider i përkohshëm.

Ai ka premtuar të mbajë zgjedhje të bazuara në "vullnetin e popullit".

Por shifra të lartë në Vëllazërisë dhe krahut të saj politik, Partia për Liri dhe Drejtësisë (FJP), u citua të ketë thënë se ata nuk do të punojnë me fuqitë e reja - por nuk as do të marrin armët ose të inkurajojë pasuesit.

Trazirat erdhën pas disa ditësh të protestave masive kundër z Morsi dhe vëllazërimit.
50 njerëz kanë vdekur që kur trazirat fillun dhe korrespondentët thonë se frika për konfrontim midis blloqeve pro-dhe anti-Morsi do të vazhdojë edhe në ditët në vazhdim.

Një koalicion i partive islamiste - Koalicioni Kombëtar në mbështetje të legjitimitetit - ka bërë thirrje për mobilizime masive për të denoncuar veprimet e ushtrisë pas lutjeve të së premtes.

KOMENTE