English

Nelson Mandela po mbahet në jetë përmes aparatit të frymëmarrjes

Nelson Mandela ndodhet në gjendje pothuajse klinikisht i vdekur pasi jeta e tij po mbahet përmes aparateve të frymëmarjes.
Ai po përballet me "Vdekje të pashmangshme," dhe se gjykata është shprehur se familja vendosi që varri i tij të prehet në varrezat e familjes ku do të jenë dhe djemtë e tij.

Mjekët i kanë këshilluar familjes që të shkëpusin pajisjen e cila e mban Mandelën në gjendje të vazhdueshme vegjetative. “Mjekët i kanë këshilluar familjes të shkëpusë prizën e pajisjes që e mban në jetë në mënyrë artificiale dhe familjarët po e shqyrtojnë këtë mundësi”-shkruhet ne dokumentin që është paraqitur në Gjykatë në 26 qershor.

"Pritja e vdekjes së tij të pashmangshme është e bazuar mbi baza reale dhe substanciale," tha gjykata e depozitimit.

KOMENTE