English

Indi. Kryejnë gjakderdhje për t'u shëruar nga sëmundjet

Këto fotografi tregojnë se tradita e lashtë e gjakderdhjes nuk është vetëm ende në ekzistencë, por pozitivisht ka lulëzuar në rrugët e Delhit në Indi.
Klinika e hapur nga Hakim Ghyasjashtë xhamisë më të madhe të qytetit ofron trajtime për qindra pacientë çdo ditë.

Pavarësisht përmirësimeve të shpejta në kujdesin shëndetësor në Indi, gjakderdhja ka mbetur popullore te shumë njerëz të cilët kanë mohuar të përdorin mjekësinë moderne në favor të terapisë arkaike.

Z. Ghyas, 79 vjeç, pretendon se teknika mund të kurojë format më të rënda të artritit, sëmundje të zemrës dhe madje edhe fazat e hershme të kancerit të gjakut.
Në një intervistë të mëparshme me CNN ai tha gjithashtu se ai nuk ka detyruar apo inkurajuar pacientë për trajtim, sepse shumica janë të sëmurë dhe të varfër.
 
Në vend të kësaj, për të bërë para, Z. Ghyas varet nga një djalë i cili është një tregtar, ndërsa djali tjetër është duke ndjekur gjurmët e babait të tij dhe i ndihmon me gjakderdhje.
Gjakderdhje është një zakon i lashtë që është përmendur së pari në greqisht dhe sanskritisht mijëra të lashta në tekstet mjekësore vite më parë.

Ajo përfshin gjakderdhje që kontrollohet në një përpjekje për të shpëtuar trupin e praktikuesit që i referohen si 'gjak i ndotur ". Teknika ishte modeluar mbi procesin e menstruacioneve.

Mjeku i lashtë grek Hipokrati besonte se menstruacionet funksionojnë për spastrimin te gratë të humorit të keq.
Premisa themelore e terapisë është se gjaku i papastër është shkaku për të gjitha Sëmundjet: Nëse ju shpëtoj trupin tuaj nga gjaku i keq, ju do të prodhoni gjak të ri i cili riprodhon shëndetin tuaj.

Shpesh disa seanca mund të jenë të nevojshme për të arritur këtë objektiv.
Në Evropë, gjakderdhja u diskreditua në fund të shekullit të 19, pasi mjekët mendonin se i la pacientët e dobët dhe të prirur për infeksion, por ajo ka pasur një rigjallërim gjatë kohëve të fundit, ku një valë e njerëzve po përpiqen për një version të saj me gjak-gjiri Leeches.

Në klinikë në Delhi, pacientët duhet së pari të qëndrojë në diell për një orë e gjysmë për të bërë rrjedhjen e gjakut më të lehtë.
Atëherë pacienti, duke qëndruar akoma drejt në këmbë, është i lidhur nga beli e poshtë me nje litar, dhe prerjet aktuale janë bërë me një teh rroje.

Hulumtimi është kryer për të parë nëse ka ndonjë përfitim nga trajtimi.
Vitin e kaluar një studim i 60 njerëzve mbipeshë solli se gjakderdhja redukton presionin e gjakut, si dhe nivelet e kolesterolit të keq LDL dhe rritjen e kolesterolit të mirë ose HDL.

KOMENTE