English

6 rregulla që parandalojnë kancerin

Blerina Bombaj dietologe klinike - 6 rregulla per te parandaluar kancerin:

1. Evitoni mbipeshen: a e dini se obeziteti shkakton aq shume tumore sa edhe duhanpirja?

2. Evitoni sheqerin e bardhe dhe miellin e bardhe (lengje me sheqer, embelsira, makaronat e bardha, buka e bardhe, byreket e gatshem etj).

3. Mbani nen kontroll konsumin e alkolit (deri ne 1 gote vere ne dite per femra, deri ne 2 gota per meshkujt me pushim dy ditesh ne jave)

4. Ulni konsumin e mishit te kuq ne 1 here ne jave (konsumi i mishit te kuq mbi 5 here ne jave rrit 30% rrezikun e kancerit te zorres se trashe)

5. Rrisni konsumin e zarzavateve te familjes se kryqezoreve: brokoli, laker, lulelaker, mund te ulin 50% rrezikun e kancerit te gjirit!

6. Shijoni caji n jeshil dhe kafen: ndihmojne kunder kancerit te trurit, melcise, grykes, dhe mushkrive.

Dhe mos harroni, ushqimi i larmishem eshte gjithmone i suksesshem!

KOMENTE