English

Ilir Taraj: Perse duhet te te besoj ty France?

Ilir Taraj - opinion - Perse duhet te te besoj ty France, ndersa shoh ambasadoren tende, (si regull ato perzgjidhen pas aftesive, me nje portret normal, per vendin tim, nuk e ke vleresuar as kete parameter), ndersa shikoj se policet Greke, te vendit te krijuar nga ty, permjet mashtrimit dhe tjetersimit te popullit dhe teritorit, per aresye qe vec ligesia e vendit tend ndaj timit, i di, vrasin si te ishin rrezik vdekje i njerezimit dy shtetas shqiptare vec per faktin se jane te tille, pas dhjetera mijera te tjereve, e ndersa ti ngre dolli.

Perse duhet te te besoj ty France, ndersa shikoj se si grabit qytetaret e tu dhe ata europiane me peshen e vanitetit medioker te shtetit atomik, me qindra miljarde euro, dhe i pervehteson ne bashkepunim me qeveritaret e korruprtuar greke, sepse nuk ka kurrfare mundesie, qe nje sasi kaq e madhe te hollash te konsumohet nga nje popullate prej rreth 10 miljonesh, brenda nje kohe aq te shkurte, perse duhet te te besoj ty France, ndersa dhe pse jane anetaresuar vende ish komuniste, me imponimin tend ne BE, perseri qytetaret e tyre i diskriminon me racizmin e eger me te cilin ''vret'' shqiptaret ne Greqi, duke qene madje edhe ne krye te BE, perse te te besoj ty France, qe ndersa popujt shpetonin kombin tim nga zhdukja totale, ti spiunoje te zhdukesit kunder tyre, me kosto te larte per ata dhe per kombin tim, perse duhet te te besoj ty France, kur ndersa grabit qindramiljardat me qeverine e korruptuar Greke, kurre, asnjehere nuk e ve ujin ne zjarr, qe me ato te holla, i gjithe gadishulli dikur me dhe nden emerin e kombit tim, mund te prosperonte dhe te hapeshin horizonte te medha qe kontinenti yne te kapercente krizen, perse me duhet te te besoj ty France, kur te gjitha shtetet rreth meje jane krijuar nga mishi, gjaku e eshterat e mija, me dhunen e ushtruar nga ligesia yte ndaj kombit tim, aresyen e se ciles vetem dhe vetem ti e di, te cilat vende tashme te frymezuara nga ty, nga teorite e tua te sajuara per origjinen time, kerkojne te me zhdukin fare, dalin neper stadiume e therrasin per djegjen tone te gjalle, dhe ti ne krye te UEFA, i nxit me heshtjen, dhe perkundrazi sjell me fondet e tua Natali Klajera, investon antishqiptare ne vendimarjen time, qe ky vend te jete gjithmone ne atrofi permanente deri ne shperberje? ...

Dhe cilin vend keshtu? ... ATEDHEUN E ATIJ ME TE CILIN NA CAVE DERRASAT KE 200 VJET, NAPOLEON BUONAPARTE, I CILI ESHTE NGA GJAKU DHE RACA IME? ...

Perse duhet te besoj ty France perderisa je kaq e pabese, e paarsyeshme dhe mosmirenjohese? HARROJE, NUK TE BESOJ!

KOMENTE