English

Kapet një prej udhëheqësve më të fuqishëm të rrjetit botëror të drogës

Marinsat meksikanë kanë kapur një prej më udhëheqësve kryesorë dhe tepër të rrezikshëm botërorë të një rrejtei droge, në afërsi të kufirit të SHBA.

Miguel Angel Trevino Morales, 40 vjeç, kreu i kartelit brutal Zetas, u diktua mes dy satrapëve në një kamion afër Nuevo Laredo.

Zyrtarët meksikanë thanë se ai kishte tetë armë dhe 2 milionë dollarë para të gatshme.

Trevino Morales, i turpshëm për brutalitetin e tij, ishte i kërkuar në të dyja anët e kufirit për urdhërimin e masakrave dhe drejtimin e drogës në një shkallë globale.

Ai mori kontrollin e Zetas pas vdekjes së themeluesit të grupit Lazcano Heriberto në tetor 2012.

Kapja e tij është arrestimi i profilit më të lartë që kur Presidenti Enrique Nieto Pena erdhi në zyrë dhjetorin e kaluar.

Z. Pena Nieto ka premtuar për të ndryshuar politikën e qeverisë së mëparshme me trajtimin e karteleva nëpërmjet zbatimit të ligjit në nivel lokal në vend të realizimit të objektivave të mëdha.

KOMENTE