English

Meta: Kodi ka qënë shumë i qartë. Procesi i hapjes së kutive mund të bëhet me 5 vota(VIDEO)

Kryetari i LSI ka zhvilluar një takim kokë më kokë me Kryeministrin e ardhshëm Edi Rama ndërsa e ka cilësuar takimin si një takim veror më shumë sesa politik.
I pyetur nga gazetarët për emrat e mundshëm të kabinetit të ri qeveritar, Meta u shpreh se për këtë duhet të pyetet kryeministri i ri.
Meta është pyetur edhe në lidhje me programin e ri qeverisës PS-LSI për të cilin ka theksuar se çdo gjë do të bëhet publike në kohën e duhur.

"Transparenca është mjaft e rëndësishme por gjithmonë sipas ligjit dhe Kodi ka qënë shumë i qartë se procesi i hapjes së kutive mund të bëhet me pesë vota të antarëve të KQZ-së. Pra këtë kompetencë mund ta ketë vetëm Kolegji Zgjedhor në kushtet kur gjysmë KQZ-ja ka 4 anëtarë. Kolegji ka marrë një vendim të qartë ligjor dhe kushdo që nuk është dakort me këtë vendim të ndjekë rrugën që përcakton ligji."
1841

KOMENTE