English

Delfinët thërrasin njëri-tjetrin me emër

Shkencëtarët kanë gjetur prova të mëtejshme se delfinët thërrasin njëri-tjetrin me "emër".

Hulumtimet kanë zbuluar se gjitaret detare përdorin një bilbil unik për të identifikuar njëri-tjetrin.

Një ekip nga Universiteti i St Andrews në Skoci gjeti se kur kafshët e dëgjojnë thirrjen e tyre për të luajtur prapa tyre, ata përgjigjen.

Studimi është publikuar në Akademinë Kombëtare të Shkencave.

Dr Vincent Janik, studiues i gjitarëve të detit tha: Delfinët jetojnë në këtë mjedis tre-dimensional, në det të hapur pa asnjë lloj monumenti dhe ata duhet të qëndrojnë së bashku si një grup.

"Këto kafshë jetojnë në një mjedis ku ata kanë nevojë për një sistem shumë efikas për të qëndruar në kontakt."

KOMENTE