English

Kriza në Siri ka çuar në 1 milion numrin e fëmijëve të larguar

Agjencitë e OKB-së thonë se numri i fëmijëve të larguar me detyrim nga Siria ka arritur deri në 1 milion, duke e përshkruar figurën si "një piketë të turpshme".

Agjencia e OKB-së për Refugjatë dhe Unicef ​​thonë se edhe dy milion fëmijë janë zhvendosur brenda vendit.

Më shumë se 100,000 njerëz janë vrarë në konfliktin, sipas Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Ban Ki-moon.

Ai ka bërë thirrje gjithashtu për një hetim "pa vonesë" në sulmin e fundit të dyshuar të armëve kimike pranë Damaskut.

Aktivistët thonë se qindra të tjerë u vranë në sulmin e së mërkurës, dhe Z. Ban ka dërguar shefin e çarmatimit Angela Kane në Damask për një hetim, tha zëdhënësi i tij për shtyp, Eduardo del Buey, të enjten.

Rusia - Aleati kryesor i Presidentit sirian Bashar al-Asad - të premten u bëri thirrje rebelëve sirianë për të siguruar se një ekip i OKB-së tashmë në vend të ketë qëndrim të sigurt në vendin e sulmit të pretenduar.

KOMENTE