English

Mers, koronavirusi vdekjeprurës është gjetur në lakuriqët e natës

Koronavirusi vdekjeprurës Mers është izoluar nga shkencëtarët në një lakuriq nate në Arabinë Saudite.

Virusi u zbulua në një mostër të marrë nga jashtëqitja e një lakuriq nate, e cila dhe kjo ishte marrë nga një varrezë e lakuriqve të natës afër shtëpisë së viktimës së parë që vdiq nga virusi Mers.

Rezultati është publikuar në revistën: "sëmundjet infektive emergjente" .

Por, ndërkohë që shkencëtarët gjetën një ndeshje gjenetik, ata mendojnë se është e pamundur që lakuriqët e natës janë përgjegjës për kalimin e virusit tek njerëzit.

Në vend të kësaj ata mendojnë se virusi është përhapur nga gjitarët me krahë te kafshët e tjera, para se ai të arrinte te njerëzit.

Një pjesë e hulumtimit u botua kohët e fundit në revistën Lancet Infectious Diseases, të cilat kanë sugjeruar se kjo kafshë mund të jetë ndërmjetës i deveve gamile.

Megjithatë, vetëm antitrupat - proteina të prodhuara për të luftuar infeksionet - janë zbuluar në deve, sesa vetë virusi, dhe më shumë punë duhet të bëhet për të konfirmuar këtë gjetje.

KOMENTE