English

Asnjë student nuk kalon provimin për në universitet

Ministri i arsimit të Liberisë thotë se kurrsesi nuk mund ta besojë që asnjë kandidat i vetëm kaloi provimin pranues për në universitet.

Gati 25,000 që kishin mbaruar shkollën e mesme, dështuan në testin për pranim në Universitetin e Liberisë, një nga dy universitetet shtetërore.

Studentëve u mungonte entuziazmi dhe nuk kanë një zotërim themelor të gjuhës angleze, tha një zyrtar universitar për BBC-në.

Liberia po shërohet nga një luftë brutale civile që përfundoi një dekadë më parë.

KOMENTE