English

Rregulla të reja për punëtoret e seksit

Rregulloret e reja për punëtorët e seksit kanë hyrë në fuqi këtë javë në Zyrih të cilat i japin një mbrojtje dhe siguri më të madhe punëtoreve të seskit.

Megjithëse prostitucioni është legal në Zvicër, kritikët thonë se ligji në fakt ofron pak mbrojtje ndaj vetë grave.

Për disa vite, disa zona në zemër të qytetit, më së shumti Sihlquai - një rrugë larg nga stacioni kryesor - kanë qenë në shtëpi për një tregti shumë të gjallë të seksit.

Banorët lokalë kanë qenë prej kohësh të pakënaqur me situatën, dhe punonjësit socialë thonë se skena është tejet e rrezikshme për gratë e interesuara.

"Ata hipin në makina me burra që nuk i dinë, dhe ato nuk e dinë se ku shkojnë, shpjegon Ursula Kocher, e cila drejton një qendër Këshilla për punëtorët e seksit. "Ato përfundojnë dhe jashtë qytetit në pyll ku jo në pak raste ato përfundojnë të dhunuar dhe fizikisht.

KOMENTE