English

Burrat përjetojnë impulse të forta seksuale, më shumë se gratë

Burrat kanë më shumë të ngjarë që të kenë lidhje dashurie sesa gratë për shkak se ata përjetojnë impulse të forta seksuale, kanë pohuar psikologët.

Shkencëtarët tha se edhe pse burrat kanë aftësi të njëjtë për t'i rezistuar tundimit si gratë, kjo nuk ndodh te burrat sepse ata kanë dëshira të forta.

Një nga studimet e tyre studjoi 2 kategori pjesëmarrësish për të raportuar mbi impulset e tyre, kur ata hasën në një jetë të vërtetë joshëse - partner potencial - por të ndaluara.
Studimi përfshiu 218 amerikanë - 70 prej të cilëve ishin burra, dhe 148 gra, të moshës mesatarisht 32 vjeç, raportoi revista Pacific Standard.

Studimi tjetër përfshiu pjesëmarrës për të kryer një detyrë reagimi me kohë në kompjutera në të cilën ata zgjodhën të pranojë ose refuzojë partnerët e mundshëm.
Më pas studjuesit përdorën një teknikë të njohur si proces shkëputje për të ndarë efektet e impulsit dhe kontrollin.
Ky studim i dytë solli 600 studentë - 326 prej të cilëve ishin burra dhe 274 gra - i cili luajti ndeshjen e përzgjedhjes 'partner'.

"Në të dyja studimet, burrat iu nënshtruan tundimeve seksuale më shumë se sa gratë", thanë hulumtuesit. "Dhe ky dallim seksi shfaqet sepse burrat përjetuan impulse të forta, jo sepse tek ata u ushtrua kontroll më pak i qëllimshëm."
Hulumtimi është udhëhequr nga Natasha Tidwell e Texas A & M University në College Station dhe Paul Eastwick në Universitetin e Teksasit në Austin.
Ai u botua në buletinin e fundit Social Psychology.

KOMENTE