English

Sulm me armë në një qendër tregtare (VIDEO)

Një figurë e lartë në grupin militant somalez al-Shabab i ka thënë BBC-së se ka kryer një sulm vdekjeprurës në një qendër tregtare në Kenia.

Persona të armatosur kanë hyrë në qendrën Westgate sipas kohës lokale (09:00 GMT), duke hedhur granata dhe armë automatike.

Al-Shabab, që ka lidhje me al-Kaedën, tha se sulmi ishte në përgjigje të pranisë së Kenias në Somali, ku trupat e tij luftojnë militantët që nga viti 2011.
1888

KOMENTE