English

Zbulohet një specie e re

Me qime të ashpra dhe një bisht të bardhë janë tiparet kryesore dhe përcaktuese të një specie të re të brejtësve, të zbuluara në Indonezi.

Spiny Boki Mekot Rat u gjet në pyjet malore të Halmahera, në arkipelagun Moluccas (Maluku).

Një prej ishujve ku Alfred Russel Wallace i shkrio duke i përshkruar Teorinë e Evolucionit Charles Darwin.

Rajoni është i pasur në biodiversitet, me kafshë të egra të cilat janë nën kërcënim nga kompanitë e prerjeve dhe minierave të ndryshme.
Shkencëtarët shpresojnë zbulim të ri të gjitarëve që do të inkurajojnë eksplorimin e madh dhe konservim të zonës.

Gjetjet e tyre janë raportuar në Fletoren Zoologjik të Shoqërisë Linneane.

KOMENTE