English

Kush është Al-Shabab, që vrau dhjetra njerëz në qendrën tregtare

Al-Shabab, I Somalisë i cili ka kryer sulmin vdekjeprurës në një qendër tregtare në Kenia, është i lidhur me al-Kaedën. Ajo tashmë nuk ka kontroll në qytetet kryesore në pjesët jugore dhe qendrore të Somalisë, por ende mbetet një kërcënim i fuqishëm.

Kush janë al-Shabab?

Al-Shabab do të thotë Rinia, në arabisht. Ajo u shfaq si krah radikal i të rinjve të Bashkimit të Gjykatave Islamike, tashmë të shpërbërë që në vitin 2006, ku ata luftuan forcat etiopiane të cilët kishin hyrë në Somali për të mbështetur qeverinë e dobët të përkohshme.

Ka raporte të shumta se xhihadistëve të huaj janë duke shkuar në Somali për të ndihmuar al-Shabab

Ajo ka imponuar një version të rreptë të ligjit të Sheriatit në zonat nën kontrollin e saj, duke përfshirë vdekjen me gurë të grave të akuzuar për tradhti bashkëshortore dhe prerje të duarve të hajdutëve.

KOMENTE