English

Orgasma është përvojë egoiste

Miti i orgazmës simultan është ende një mister që edhe pse televizorët apo faqe të ndryshme japin imazhe dhe këshilla nga më të ndryshmet përsëri realiteti është tepër i vështirë dhe larg nga ajo që reklamohet pasi çiftet tepër rrallë arrijnë orgazmën së bashku në një kohë, dhe padyshim është një mrekulli.

Le të marrin një vështrim në fakte. Afërsisht 75% e meshkujve në marrëdhëniet gjithmonë kanë një orgazmë me partnerin e tyre, krahasuar me 30% të femrave.
Orgasma te burrat më e gjata është rreth 5-10 sekonda (në qoftë se ai është me fat), ndërsa orgasma e grave mund të zgjasë për 15 sekonda apo më shumë (shumë më tepër, në qoftë se ajo është me fat dhe ai është i aftë).

Bëni një matematikë dhe së shpejti ju do të shihni se shanset e të dyve në një moment të përbashkët janë tepër të rralla.

Duke pasur një orgazmë është një përvojë egoiste: ju jeni plotësisht dhe krejtësisht i fiksuar në kënaqësinë tuaj.
Orgasmat e meshkujve janë më të lehta për tu shkaktuar dhe shkaktohen një herë, por dhe mund të vazhdojnë përsëri pas disa minutave.

Gratë kërkojnë vëmendje shumë më tepër dhe, nëse nuk priresh nga fillimi në fund, mund të ndalë apo thjesht rrjedh larg në gjysmë të rrugës.
Ndërsa mashkulli është duke përjetuar orgazmën gratë është e sigurt që janë në situatë pakënaqësie.
Megjithatë një stimulim orgazme nga ana e femrave mund të jetë një lidhje edhe më e fortë për mashkullin duke e bërë atë të ndihet krenar në mardhënien seksuale duke rritur dëshirën dhe shancet që hera tjetër të jetë e afërt.

KOMENTE