English

Erdogan: Kosova nuk ka të drejtë të flasë kundër Islamit, është tepër e vogël për këtë çështje

“Turqia dhe Kosova kanë marrëdhënie miqësore dhe vëllazërore që rrjedhin nga thellësitë e historisë, por është e vogël dhe nuk ka të drejtë të flasë kundër Islamit,”.

Kështu është shprehur kryeministri aktual i Turqisë Taip Erdogan gjatë një deklarate të tij për televizionin turk TRT.

Marrëdhëniet kanë ndryshuar prej kohës kur Erdogan erdhi në pushtet kryesisht për shkak të lidhjeve fetare, politikës së re të jashtme të Turqisë ndaj Ballkanit Perëndimor dhe gjithashtu për shkak të rolit të mbrojtësit të Turqisë ndaj Kosovës, Bosnjës dhe Shqipërisë.

KOMENTE