English

Itali. Enrico Letta kaloi Senatin, testin e parë në votëbesimin e kërkuar

Me 235 vota pro, 40 kundër dhe një abstenim, qeveria e Enrico Letta-s kaloi Senatin, testin e parë në votëbesimin e kërkuar nga kryeministri në parlament.

Berluskoni i kishte premtuar fillimisht për të rrëzuar qeverinë duke tërhequr mbështetjen e partisë së tij - një lëvizje e cila shkaktoi votën e Senatit.

Por ai u ] tërhiqej kur u bë e qartë se disa prej senatorëve të tij do të mbështesnin qeverinë.

Z. Letta më parë kishte thënë se nëse ai mundet në votim, ai mund të provojë një "rrezik fatal" për Italinë.

Senati votoi 235-70 në favor të qeverisë.

Disa nga ndjekësit të vijës më të ashpër të Berluskonit lanë sallën dhe nuk votuan fare.

Rezultati i votimit rriti mundësinë e Berlusconit duke u hedhur nga Senati me arsyetimin se ai është një kriminel i dënuar.

Të premten një komitet i Senatit do të votojnë nëse do të heqë atë nga froni i tij pas dënimit të tij për mashtrim tatimor.

KOMENTE