English

Kajro kthehet në një shesh luftimi(FOTO)

Të paktën 51 persona janë vrarë dhe 94 janë plagosur pas përleshjeve që shpërthyen anembanë Egjiptit mes forcave të sigurisë dhe mbështetësve të presidentit të rrëzuar Morsi Mohammed.

Pikërisht 40 vjet më parë forcat egjiptiane kaluan Kanalin e Suezit në fillim të luftës së fundit me Izraelin.
Dhe kjo ditë është shpallur festë kombëtare, por përsëri tashmë "luftimet" janë ndërmjet vendit.
Gjithçka erdhi pasi qeveria dëshironte të jetë një ditë në kujtim të forcave të armatosura që dhanë jetën atë ditë, por forcat mështetëse të Morsi Mohammed, e prishën atë.

Fotot në krah sjellin pamje të Kajros i cili duket sikur është shkatëruar plotësisht.

KOMENTE