English

Agjentët izraelitë dhe jo amerikanë, kanë realizuar përgjimet e diplomatëve të huaj

Janë hedhur dhe dritat e para mbi zbardhjen e përgjimeve telefonike ndaj diplomatëve gjermanë dhe francezë.
Sot gazeta Le Monde, jep prova të qarta se ishte Izraeli dhe jo Amerika prapa këtyre përgjimeve.

Agjentët izraelitë thonë se kanë zbuluar më shumë se 70 milionë telefonata dhe mesazhe me tekst në muaj.
Deri tani francezët kanë fajësuar SHBA , madje ata thirrën dhe ambasadorin amerikan në Paris, për të dhënë shpjegime


Franca ishte e para që hodhi dyshimet mbi SHBA në kohën kur ish- Presidenti Nikolas Sarkozipo përpiqej për rizgjedhje në vitin 2012 .
Zyrtarët e inteligjencës Bernard Barbier dhe Patrick Pailloux udhëtuar nga Parisi për në Uashington për të kërkuar një shpjegim , por amerikanët lanë të kuptohet se izraelitët ishin për tu fajësuar.

KOMENTE