English

Peru. Zbulohen 2 mumie 1000 vjeçare (VIDEO)

Arkeologët kanë zbuluar në Lima dy mumie , një i rritur dhe një fëmijë , që mendohet të jetë më shumë se 1,000 - vjeçare .

Hulumtuesit të enjten në 24 tetor tha se ka të ngjarë që mumiet i përkisnin dy individëve nga qytetërimi Wari , që tani quhet Peru rreth 500 vjet pas Krishtit , midis 600 dhe 1100 (e.s)

Varri u zbulua në Piramidën e Madhe të Huaca Pucllana zonë arkeologjike në zemër të Lima.

Varret Wari mund të identifikohen nga ofertat qeramike dhe tekstile vendosur rreth të vdekurve , gjë që bie në përputhje me teknikat e varrimit në Wari.

Arkeologu Gladys Paz u shpreh se të dy mumiet janë lehtësisht të identifikueshme dhe të rruajtura mjaft mirë. Ato janë një i rritur dhe një fëmijë secili me karakteristikat e veçanta të varrimit sipas moshës.

Fëmijët e vegjël shpesh sakrifikoheshin dhe kjo është e zakonshme për të gjetur trupat e tyre së bashku me ato të të rriturve, thonë studiuesit.


Teknikat e varrimit - përfshirë fibrat e përdorura në për të mbrojtur mumiet dhe maska e ​​varrimit - janë të gjitha në përputhje me varret e tjerë Wari që janë gjetur në të kaluarën.

Peru është një vend i pasur në thesaret arkeologjike . Ajo ka qindra faqet që datojnë mijëra vjet dhe dhjetra hapësirë ​​prej kulturave , duke përfshirë Perandorinë Incan që ishte në pushtet , kur eksploruesit spanjoll arritën në fillim të vitit 1500.
1939

KOMENTE