English

Brenda 2 vitesh mund të kemi një terapi specifike të shërimit të kancerit të gjirit

Një test që identifikon shtatë klasat e kancerit të gjirit mund të jetë në dispozicion brenda dy viteve, thonë shkencëtarët në Mbretërinë e Bashkuar.

Shkrimi në British Journal of Cancer , nga studiuesit e Nottingham thonë se kjo mund të ndihmojë mjekët kirurgë në një trajtim më të mirë duke rritur normat e mbijetesës.

Aktualisht, dy biomarkers janë shqyrtuar në mënyrë rutinore në tumoret e gjirit.

Hulumtuesit Vitin e kaluar zbuluan se kanceri i gjirit mund të ndahet në 10 forma të ndryshme të sëmundjes bazuar në gjenetikën e pacientit.

Megjithatë, këto mund të identifikohen vetëm duke përdorur profilizimin e detajuar gjenetik, e cila është e kushtueshme dhe jopraktike për shumicën e pacientëve.

Çdo lloj kanceri ka një ndikim të ndryshëm mbi normat e mbijetesës, thonë në raport shkencëtarët.

Tani, një ekip i udhëhequr nga Andy Green në Universitetin e Nottingham ka zhvilluar një metodë që ekranet për 10 proteina kryesore të identifikojnë shtatë lloje të ndryshme biologjike të kancerit të gjirit.

Dr Green tha se si opsionet e trajtimit në dispozicion për kancerin e gjirit rritjen pacientëve, vendim-marrje në lidhje me zgjedhjen e metodës së trajtimit më të përshtatshme është duke u bërë gjithnjë e më komplekse.

"Përmirësimet në kujdesin dhe rezultatin për pacientët me kancer të gjirit targetimi i terapive të efektshme për pacientët, gjithë këto po bëhen edhe më komplekse në ditët e sotme," tha ai.

"Po aq i rëndësishëm duhet të jetë përmirësimi i strategjive paralele për të shmangur trajtimin e panevojshme ose të papërshtatshme dhe efektet anësore."

Teknologjitë e nevojshme për të matur proteinat në mostrat e tumorit tashmë ekzistojnë në shumicën e laboratorëve të patologjisë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, shtoi ai.

Në studim, shkencëtarët shikuan për "nënshkrimin" e çdo klase të kancerit në 1073 mostra të tumorit nga një bankë e indeve.

Ata gjetën se 93% ishin shumë të qartë dhe klasifikoheshin në një prej 7 klasave , ndërsa pjesa e mbetur 7% ishin të vështirë për tu kategorizuar.

Verifikimi i mëtejshëm zbuloi se shtatë klasat përcaktohen nga kombinime të ndryshme dhe nivelet e 10 proteinave që gjenden në qelizat e kancerit të gjirit.

Ato përfshijnë dy proteinat e identifikuara në mënyrë rutinore në qelizat e kancerit të gjirit - receptorin estrogjen (ER) dhe HER2 - si dhe të tjerët nuk janë testuar aktualisht, të tilla si p53, cytokeratins, HER3 dhe HER4a.

Baronesha Delyth Morgan, shefi ekzekutiv i Fushatës së kancerit të gjirit, i cili financoi studimin, tha: "Ne kemi nevojë për të siguruar dhe për të shpëtuar jetë. Ne tashmë në klinikë kemi përdorur terapi të ndryshme që kanë qenë të efektshme por duam që deri në 2015 të mposhtim kancerin e gjirit.

"Ky test i ri mund të jetë një hap real drejt bërjes realitet, duke ofruar shpresë për 50.000 femra të diagnostikuar me kancer të gjirit në Britani të Madhe çdo vit."

Megjithatë studime të tjera duhen madje dhe një punë e dhe kosto e madhe, për të patur një rezultat jo të dyshimtë në shërimin e kancerit të gjirit.

KOMENTE